Forum ocmaster
|
|
#1 |
|
|
Witam!
Na początku chciałbym przeprosić, jeśli Google zna odpowiedź na moje pytanie - ja poszukuję jej od paru miesięcy, próbuję coraz to nowe serwer e-mail i żaden nie spełnia moich oczekiwań. Potrzebuję mianowicie NAJPROSTSZEGO rozwiązania serwera pocztowego. Ma on obsłużyć maksymalnie 5 skrzynek, próbowałem postfixa i sendmaila, couriera i xmaila, ale z każdym były problemy. Zalezy mi na tym aby serwer po instalacji wymagał jedynie podania podstawowych danych i posiadał interfejs konfiguracyjny (WWW lub konsolowy) Co moglibyście mi polecić? Używam Ubuntu. Pozdrawiam, kasok |
|
|
|
#2 |
|
|
kasok napisał(a):
> Witam! > > Na początku chciałbym przeprosić, jeśli Google zna odpowiedź na moje > pytanie - ja poszukuję jej od paru miesięcy, próbuję coraz to nowe > serwer e-mail i żaden nie spełnia moich oczekiwań. > > Potrzebuję mianowicie NAJPROSTSZEGO rozwiązania serwera pocztowego. Ma > on obsłużyć maksymalnie 5 skrzynek, próbowałem postfixa i sendmaila, > couriera i xmaila, ale z każdym były problemy. Co to jest serwer emailowy? -- pgancarz, at, o2, pl |
|
|
|
#3 |
|
|
On 13 Kwi, 22:35, Pawel Gancarz <nie_ma_takiego_mia...@londyn.en>
wrote: > Co to jest serwer emailowy? Miałem na myśli tzw. MTA czyli program którego zadaniem jest odbieranie, zapisywanie i możliwość pobrania z niego poczty elektronicznej. |
|
|
|
#4 |
|
|
Dnia 13 Apr 2007 13:29:09 -0700,
osoba podpisana: kasok <jamjest@gmail.com> napisała: [...] > > Potrzebuję mianowicie NAJPROSTSZEGO rozwiązania serwera pocztowego. Ma > on obsłużyć maksymalnie 5 skrzynek, próbowałem postfixa i sendmaila, > couriera i xmaila, ale z każdym były problemy. Jakiego rodzaju problemy ? I co to znaczy "max 5 skrzynek" Co ten serwej ma robić ? Bo może tobie jest potrzebne coś w rodzaju msmtp, a nie serwer pocztowy ? > > Zalezy mi na tym aby serwer po instalacji wymagał jedynie podania > podstawowych danych i posiadał interfejs konfiguracyjny (WWW lub > konsolowy) No, u mnie tak właśnie zachował się debianowy exim. KJ |
|
|
|
#5 |
|
|
kasok napisał(a):
> On 13 Kwi, 22:35, Pawel Gancarz <nie_ma_takiego_mia...@londyn.en> > wrote: >> Co to jest serwer emailowy? > > Miałem na myśli tzw. MTA czyli program którego zadaniem jest > odbieranie, zapisywanie i możliwość pobrania z niego poczty > elektronicznej. Z niego czyli z czego? -- pgancarz, at, o2, pl |
|
|
|
#6 |
|
|
Dnia 13 Apr 2007 13:55:09 -0700,
osoba podpisana: kasok <jamjest@gmail.com> napisała: > On 13 Kwi, 22:35, Pawel Gancarz <nie_ma_takiego_mia...@londyn.en> > wrote: >> Co to jest serwer emailowy? > > Miałem na myśli tzw. MTA czyli program którego zadaniem jest > odbieranie, Tak, to MTA >zapisywanie tego nie rozumiem >i możliwość pobrania z niego poczty elektronicznej. A to już na pewno nie MTA. KJ |
|
|
|
#7 |
|
|
Pawel Gancarz napisał(a):
> kasok napisał(a): >> On 13 Kwi, 22:35, Pawel Gancarz <nie_ma_takiego_mia...@londyn.en> >> wrote: >>> Co to jest serwer emailowy? >> >> Miałem na myśli tzw. MTA czyli program którego zadaniem jest >> odbieranie, zapisywanie i możliwość pobrania z niego poczty >> elektronicznej. > > Z niego czyli z czego? Spotkasz na tej grupie mnóstwo zarozumialców, których wiedza nie wykracza poza Win95 tzn. poza możliwość jego zainstalowania, ale nie konfiguracji i użytkowania. Nie zrażaj się tym, pytaj dalej - Internet trafił pod strzechy (globalna wiocha) i będą podsyłać Ci tzw. ucywilizowani (w lesie chowani) rady albo głupie pytania i docinki. Zobacz taki link: http://inter7.com - masz tam soft do zarządzania, porządny serwer pop/imap/smtp/www. P.S. I nie dyskutuj z głąbami. Pzdr., Stach |
|
|
|
#8 |
|
|
On 13.04.2007, Staszek <Staszek-Niesolow@poczta.onet.pl> wrote:
> Pawel Gancarz napisał(a): >> kasok napisał(a): >>> On 13 Kwi, 22:35, Pawel Gancarz <nie_ma_takiego_mia...@londyn.en> >>> wrote: >>>> Co to jest serwer emailowy? >>> >>> Miałem na myśli tzw. MTA czyli program którego zadaniem jest >>> odbieranie, zapisywanie i możliwość pobrania z niego poczty >>> elektronicznej. >> >> Z niego czyli z czego? > > Spotkasz na tej grupie mnóstwo zarozumialców, których wiedza nie > wykracza poza Win95 tzn. poza możliwość jego zainstalowania, ale nie > konfiguracji i użytkowania. Nie zrażaj się tym, pytaj dalej - Internet > trafił pod strzechy (globalna wiocha) i będą podsyłać Ci tzw. > ucywilizowani (w lesie chowani) rady albo głupie pytania i docinki. Mam wrażenie, że Paweł już o tym wie. Trochę go już znam z grup dyskusyjnych. > Zobacz taki link: http://inter7.com - masz tam soft do zarządzania, > porządny serwer pop/imap/smtp/www. > > P.S. > I nie dyskutuj z głąbami. -- Secunia non olet. Stanislaw Klekot |
|
|
|
#9 |
|
|
Staszek napisał(a):
> Pawel Gancarz napisał(a): >> kasok napisał(a): >>> On 13 Kwi, 22:35, Pawel Gancarz <nie_ma_takiego_mia...@londyn.en> >>> wrote: >>>> Co to jest serwer emailowy? >>> >>> Miałem na myśli tzw. MTA czyli program którego zadaniem jest >>> odbieranie, zapisywanie i możliwość pobrania z niego poczty >>> elektronicznej. >> >> Z niego czyli z czego? > > Spotkasz na tej grupie mnóstwo zarozumialców, których wiedza nie > wykracza poza Win95 tzn. poza możliwość jego zainstalowania, ale nie > konfiguracji i użytkowania. Nie zrażaj się tym, pytaj dalej - Internet > trafił pod strzechy (globalna wiocha) i będą podsyłać Ci tzw. > ucywilizowani (w lesie chowani) rady albo głupie pytania i docinki. > Zobacz taki link: http://inter7.com - masz tam soft do zarządzania, > porządny serwer pop/imap/smtp/www. Mam nieodparte wrażenie, że nie załapałeś. Moje pytania są skierowane do OP, pytania z gatunku tych naprowadzających (nie złośliwie). Chciałem go tylko naprowadzić (najdelikatniej jak umiem, serious), co powinien sobie doczytać. -- pgancarz, at, o2, pl |
|
|
|
#10 |
|
|
Kamil Jońca wrote:
> Dnia 13 Apr 2007 13:55:09 -0700, > osoba podpisana: kasok <jamjest@gmail.com> > napisała: >> On 13 Kwi, 22:35, Pawel Gancarz <nie_ma_takiego_mia...@londyn.en> >> wrote: >>> Co to jest serwer emailowy? >> >> Miałem na myśli tzw. MTA czyli program którego zadaniem jest >> odbieranie, > Tak, to MTA >>zapisywanie > tego nie rozumiem >>i możliwość pobrania z niego poczty elektronicznej. > A to już na pewno nie MTA. Wlasciwie to po co odpowiadales, przeciez w niczym mu nie pomogles...!? |
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
| Wygląd | |
|
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:52.
prace magisterskie - stomatolog warszawa - kolonie obozy - kasa fiskalna Warszawa - projekty domów jednorodzinnych - international calling cards - 1 podatku - prace licencjackie
Aktywuj Aktywuj Aktywuj Aktywuj Aktywuj sklep elektryczny zarówki samochodowe okulary sportowe Meble biurowe Pompa ciepla Blog, Internet, web20, recenzje

Wygląd liniowy

Hosted by