Forum ocmaster
|
|||||||
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek | Wygląd |
|
|
#11 |
|
|
Użytkownik "Jakub "Cubituss" Kowalski" <jakub.kowalski@axelspringe.pl> napisał w wiadomości
news:ea79sg$ort$2@atlantis.news.tpi.pl... > > Mam krzaki w Thunderbirdzie na UTF-8 nie mam pojęcia czemu, wrrr. Bo masz szajsowy czytnik :) Pozdr. R. |
|
|
|
#12 |
|
|
Rysiek G. napisał(a) dnia 2006-07-26 11:28:
>> Mam krzaki w Thunderbirdzie na UTF-8 nie mam pojęcia czemu, wrrr. >> > Bo masz szajsowy czytnik :) > Jego chociaż deklarację kodowania wstawia... -- [ Przemysław "Maverick" Ryk .......... ICQ 17634926 ........ GG 2808132 ] [ ........................................ tlen: przemek_ryk|at|tlen.pl ] [ Nie budujmy przytułków dla nędzy umysłowej. (S.J. Lec) ] |
|
|
|
#13 |
|
|
Użytkownik "Rafał 'bufi' Lorbiecki" <bufi@pl.de> napisał w wiadomości
news:slrnece9v6.4gs.bufi@solarnet.org.pl.de... > Przyganiał kocioł garnkowi ;) * Miałem "odpowiadaj na wiadomości w formacie w jakim zostały wysłane" ;) Przez przypadek musiałem zaznaczyć przed wchodzeniem w opcje. > Btw. UTF-8 nie jest zabroniony w polskim usenecie. * Zabronionym nie jest, ale jest niestandartowym. Od lat standartem jest ISO, w którym nic się nie krzaczy i z którym nie ma problemów. Jak widać z UTF-8 są problemy. Zmiana na UTF nie jest żadnym problemem dla użytkownika a ułatwia sprawę wszystkim łącznie z nim samym. Zdrawim. |
|
|
|
#14 |
|
|
> Menu Tools / Options / Display / zakładka Fonts. Sprawdź czy nie masz
> zaptaszczonej opcji "Apply the default character encoding to all > incoming messages". Mam, zadziałało. Dzięki wielkie. > Nie wiem, jak te opcje wyglądają w polonizowanym Thunderbirdzie. Analogicznie :D C. |
|
|
|
#15 |
|
|
_Osobnik_ *hefalump* _nastukał_ :
>> Btw. UTF-8 nie jest zabroniony w polskim usenecie. > * Zabronionym nie jest, ale jest niestandartowym. Od lat standartem jest > ISO, w którym nic się nie krzaczy i z którym nie ma problemów. Jak > widać z UTF-8 są problemy. Zmiana na UTF nie jest żadnym problemem dla > użytkownika a ułatwia sprawę wszystkim łącznie z nim samym. Moim zdaniem nie jest problem z samym UTF-8 tylko z czytnikami które próbują wysyłać w tym formacie. Dobrze skonfigurowany czytnik to połowa sukcesu ;) > Zdrawim. _Pozdrawiam_ _bufi_ |
|
|
|
#16 |
|
|
Użytkownik "Przemysław Ryk" <przemyslaw.ryk@gmail.com> napisał w wiadomości news:525343ef88e2ffd3a13ac1ca49af2b84@maverick.pl. .. > > Jego chociaż deklarację kodowania wstawia... Ale mój działa :). Pozdr. R. |
|
|
|
#17 |
|
|
Jakub "Cubituss" Kowalski napisał(a) dnia 2006-07-26 11:57:
>> Menu Tools / Options / Display / zakładka Fonts. Sprawdź czy nie masz >> zaptaszczonej opcji "Apply the default character encoding to all >> incoming messages". > Mam, zadziałało. Dzięki wielkie. No problem. >> Nie wiem, jak te opcje wyglądają w polonizowanym Thunderbirdzie. > Analogicznie :D Chodziło mi o to, że nie wiem, jak są przetłumaczone... ;) -- [ Przemysław "Maverick" Ryk .......... ICQ 17634926 ........ GG 2808132 ] [ ........................................ tlen: przemek_ryk|at|tlen.pl ] [ Ziemia ma granice, a głupota ludzka jest bezgraniczna. (G. Flaubert) ] |
|
|
|
#18 |
|
|
Rysiek G. napisał(a) dnia 2006-07-26 12:31:
>> Jego chociaż deklarację kodowania wstawia... >> > Ale mój działa :). > A załączników widm już nie widzisz? -- [ Przemysław "Maverick" Ryk .......... ICQ 17634926 ........ GG 2808132 ] [ ........................................ tlen: przemek_ryk|at|tlen.pl ] [ Zabawne jak mało ważna jest Twoja praca gdy prosisz o podwyżkę, a jak ] [ niesamowicie niezbędna dla ludzkości gdy prosisz o urlop... ] begin zalacznik.vbs |
|
|
|
#19 |
|
|
LukaszT2004 wrote:
> Janusz Mrzigod napisaĹ(a): > >> To zdaje siÄ nie jest zrÄcznoĹciĂłwka, a przygodĂłwka. > > nie wiem, do przygodĂłwki teĹź raczej sporo brakuje..... > jest to raczej taki, interaktywny film... w ktĂłrym gracz tylko > odsĹuchuje konwersacje i monologi, bo wpĹywu na akcjÄ raczej siÄ zbyt > duĹźego nie ma ;) Tak, to jest niestety pain in the ass wielu tytuĹĂłw... -- Pozdrowienia Janusz M. "I have no destiny but destination" |
|
|
|
#20 |
|
|
Użytkownik "Przemysław Ryk" <przemyslaw.ryk@gmail.com> napisał w wiadomości news:54e2d022bdceeb5cb9f94f41533d24c2@maverick.pl. .. > A załączników widm już nie widzisz? > > Ni ch.....otnika :). Pozdr. R. |
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten wątek |
| Wygląd | |
|
|
Czasy w strefie GMT +1. Teraz jest 04:52.
Wiersze dla niej i dla niego - Hosting - fotografia ślubna warszawa - wina - noclegi kraków - praca za granicą - Pracownicy z Ukrainy - nawigacja tomtom
Aktywuj Aktywuj Aktywuj Aktywuj Aktywuj Bali Australia nawozy dom weselny Warszawa wycieraczka Blog, Internet, web20, recenzje

Wygląd liniowy

Hosted by